הפסקת השליטה על העם הפלסטיני ופתרון שתי מדינות לשני עמים הם תנאי לישראל בטוחה וטובה יותר
הפסקת השליטה על העם הפלסטיני ופתרון שתי מדינות לשני עמים הם תנאי לישראל בטוחה וטובה יותר
מלחמת האין ברירה לשחרור העם היהודי ועצמאות ישראל (1948), הייתה גם אסונם של ערביי הארץ הפלסטינים. עלינו להישיר מבט ולהתמודד עם העובדות. הסכסוך המתמשך, שרק התעצם לאחר מלחמת ששת הימים (1967), גובה מחיר יקר בשני הצדדים, בחיי אדם ובהתפוררות ערכית, חברתית וכלכלית. פתרון הסכסוך מחייב פשרות כואבות לשני העמים.
פתרון שתי מדינות לשני עמים וסיום השליטה על העם הפלסטיני בשטחי הגדה המערבית, הם תנאי להפיכתה של ישראל לחברה טובה יותר, בטוחה, צומחת ומשגשגת, דמוקרטית ופלורליסטית – הממגרת את הגזענות ומבטיחה ביטחון ורווחה לכל אזרחיה. הם גם תנאי לחידוש מעמדה כמדינתו הדמוקרטית של העם היהודי.
פתרון זה יהיה אפשרי אך ורק במסגרת הסדר קבע לשלום בינינו לבין הפלסטינים, המבוסס על הכרה הדדית, גבולות מוכרים ותנאי בטחון מובהקים, המעוגנים בערבויות בינלאומיות. בלי זה - לא יהיה הסכם.
השימוש בתירוץ של מה קורה או לא קורה בצד השני ("אין פרטנר"), הופך את כולנו לבני ערובה בידי קיצונים לאומנים, המכתיבים לנו את החיים ואת העתיד של ילדינו ונכדינו. אנחנו משוכנעים שיש עם מי לדבר בצד השני, ויותר לא ניתן להסתה ולייאוש לנהל אותנו. אבל לפני כן, אנו קודם כל שואלים"מה אנחנו אומרים לעצמנו?", "האם יש עם מי לדבר בתוכנו?", "איזו דמות יש לחברה שלנו?", "באילו גבולות נהיה מוכנים לחיות כדי שאפשר יהיה לדבר על שלום עם הצד השני?".
במשך שנים רבות של פעילות, ומאז התכנסנו לראשונה (מאי 2014) במסגרת אינטימית של קבוצת חברים, למדנו היטב את הנושאים שעל הפרק. קראנו, הקשבנו, כתבנו, התווכחנו, ואימצנו תפיסה ברורה, משנה סדורה של מטרות ויעדים ותכנית פעולה. כעת, הגיע הזמן לפעול.
הצטרפו אלינו במאמץ עממי, כדי שבבוא העת נוכל להפעיל לחץ ציבורי, גדול ויעיל, על מקבלי ההחלטות. אין לנו מקורות מימון ותקציבים, לא משרדים ולא עובדים בשכר. באמתחתנו ניסיון רב, הבנה של האתגרים ושל הדרכים להתמודד מולם, ורצון עז לפעול ולהביא לשנוי.
להפוך את פתרון שתי מדינות לשני עמים לנושא העיקרי בשיח הציבורי ובסדר היום של מערכת הבחירות הבאה.
ליצור לחץ ציבורי בר-קיימא לקידום פתרון שתי המדינות לשני העמים על ממשלת ישראל, ללא קשר לזהותה הפוליטית-אידיאולוגית, על הכנסת ועל המפלגות; ומבלי להתערב בענייניהן הפנימיים ובמאבקים ביניהן
להבטיח תמיכה עממית רחבה, בכל ממשלה שתנהל מו"מ להסדר קבע עם הפלסטינים על בסיס הרעיון של שתי מדינות לשני עמים.
יומרני? כן. אבל אין לנו ברירה. זה מאבק עממי על העתיד של כולנו, מאבק על הבית.
מליצה? כך זה נשמע. אבל אנחנו החלטנו לשים את הספקות, התסכול והייאוש בצד, ולעשות מעשה.
כיצד נפעל? נשמח מאד אם תמצאו את הזמן ליצור עמנו קשר כדי לשוחח על תכניות ושיטות הפעולה שלנו. בשלב זה אנו מתבססים בעיקר על קשר בלתי אמצעי ועל חברים שמביאים חברים, בתהליך בניה איטי ושיטתי של תשתית עממית ותמיכה ציבורית
הסיכוי להצליח? יש מיליון סיבות מדוע לכאורה "אין טעם" לנסות - אבל יש סיבה אחת מדוע צריך לנסות, והיא הסיכוי! קטן ככל שהוא נראה כעת - גדול ככל שהוא יכול להיות מחר. הסיכוי הזה קיים בהתארגנות עממית, שאליה יבואו רבים, ושתתרחב אט אט וביעילות, עד שתוכל לנהל מערכה ציבורית נמרצת, עניינית וממוקדת. גודלו של הסיכוי תלוי בכל אחת ואחד מאתנו. תשומת לבכם, סקרנותכם ונכונותכם לשוחח ולשקול את הדברים – חשובים לנו מאד.
זוהי מורשת הכרזת העצמאות שלנו. זו הציונות שלנו על רגל אחת: "מדינת ישראל תהא מושתתת על יסודות החירות הצדק והשלום... תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני... תבטיח חופש דת, מצפון...".